Välkommen till oss och våra hundkurser på Frösunda Prästgård.
Här bedrivs, till vår stora glädje, verksamhet för hundägare och hundar året om, och verksamheten har pågått sedan 1998 då familjen flyttade hit. Vi ordnar kurser för hundar i alla åldrar och på alla nivåer, från nybörjaren till den mer avancerade.  På gården finns både belysta gräs- och grusplaner, kurslokal och rastgårdar. Även fält och inhägnade hagar för vallhundssträning. 
Eva bedriver kurser i vardagslydnad, valp/unghundskurser, agility samt när tid finns även i spår och sök. Även populära månadsträffar med skogspromenader med inslag av träning och hundlek.
Sven ordnar fårvallningskurser, både på vår gård samt på andra platser.
Nedan kan du läsa mer om oss.

Eva
Välkommen till mig och mina kurser i Frösunda! Min kompetens och ambitionsnivå är hög och jag satsar helhjärtat på varje hundägare och på varje hund! Genom alla kurser finns en "röd tråd" med målet ett uppnå ett förtroendefullt och fint samapel. Fokus att vägleda varje  hundägare till att få en trygg, tydlig och säker framtoning så att hundens uppmärksamhet är riktad mot sin förare i alla situationer. 
Jag är en inspirerande och entusiastisk kursledare med lång erfarenhet. Jag har varit kursledare sedan 80-talet och det är lika roligt då som nu!

Min bakgrund
Jag har haft hundar i hela mitt liv som jag har tränat och tävlat med. Jag har tävlat i Rallylydnad, RallyMix, lydnad, spår och agility samt genomgått Räddningshundsförarutbildning tillsammans med min fantastiska bordercollie Kita. Jag har haft kennel och varit uppfödare av pappillons. Jag är certifierad instruktör inom Svenska Brukshundklubben och har tidigare varit verksam som instruktör i deras regi. Jag är utbildad RallyMix instruktör av sportens grundare Natasja & Malvina Ravenklint på Hundens UtbildningsAkademi. Under 2013 utbildadades jag mig till domare för de 3 första klasserna.

Utdrag ur kursdeltagares brev:
"Gårdagskvällen gav mig en mycket bra känsla av att allt stämmer. Din uppfattning om ledarskap och hundfostran är befriande rak på sak och det märks hela tiden att du har en oerhört gedigen erfarenhet och mycket kunskap i botten. Plus värme och omtanke för såväl mattar, hussar som hundar. Så trots att jag har fem mil att åka - kom hem 23.30 - så är det absolut värt det."

”Tack för en jätterolig, lärorik men också jobbig kurs! Du är verkligen en mycket engagerad och entusiasmerande lärare, ditt intresse för deltagarna, både hundar och människor, känns väldigt tydligt och gör att det känns värt att anstränga sig. Jag har fått mycket att tänka på och vill hemskt gärna gå Steg 2!”

"Tack för en fantastiskt bra kurs, vilken energi och glöd du har. Jag kan känna mig lite halvseg innan vi åker ut till kursen och tänka, oj hur ska jag orka. Men när vi kommer ut till dig då känns det bra och roligt. Sedan var de övriga kursdeltagarna och deras hundar också så trevliga. Kursen var verkligen givande.”

Tack för gårdagens kurs - både min hund och jag var rejält slut när vi kom hem! Jag tycker att steg 1 känns så rätt för mig. Förutom kursens innehåll är jag mycket glad över det fokus som läggs på hundarnas beteende, att lära sig förstå deras kroppsspråk och signaler samt vilka signaler jag själv sänder ut - precis vad jag har letat efter när jag har letat hundkurs! jag vill redan nu vill kolla om du har plats på steg 2!

”Steg 1 var jättebra för mig, mamma, och vår hund. Jag har lärt mig en massa om hur hundar tänker och om hur jag ska agera för att min hund ska uppfatta mig som ledare. Tack för en super kurs!”

Sven
             
Jag är utbildad instruktör inom Svenska Vallhundsklubben och ordnar vallhundskurser här hemma på gården, men har även kurser på andra platser i Sverige och Skandinavien

Domare
Jag är domare för vallhundtävlingar och har därmed förmånen att få se många vallhundar i arbete på många trevliga platser i vårt fantastiska land.

Mina hundar
Jag tävlar själv med mina  bordercollies. Min äldsta hund MacRoy som nu finns i hundhimlen har jag haft störst framgång med  och 2008 blev vi Svenska Mästare. Min äldsta hund nu är Mick som är 4 år och som jag är mycket nöjd med. 2013 gick han till final SM och kvalade även till Sverigecupen. Mick har även blivit far till flera kullar  här i Sverige där jag själv har behållit två Micksöner, Qim som är 1.5 år och mycket lovande samt Rob som i januari bara är 8 veckor.

Mina övriga intressen
Min fritid, ägnar jag mig förutom  vallníng åt kajakpaddling och långfärds­skridskoåkning. Finns det snö åker jag gärna längdskidor, helst på tur med hundar och packning.
Jag är även anställd av försvaret/polisen för att utbilda och handleda fodervärdar till blivande tjänstehundar
.
Vallhundskurserna
Vallhundskurserna omfattar alla nivåer från förberedande träning, grundträning, tävlingsinriktning, kvällskurser i visselsignaler, föredrag och vallhundsläger över flera dagar. Möjlighet till privat träning kan erbjudas under vissa perioder.

Kurserna kan genomföras på gården i Frösunda men jag åker även till andra platser i landet för att ha kurs. Lämpligt deltagarantal är från 6 till max 8.

Lite om Prästgården
Prästgården, som uppfördes i sitt nuvarande utseende 1918, ligger i norra Vallentuna på gammal historisk mark omgiven av fin roslagsnatur. Prästgården ligger bredvid Frösundas vackra stenkyrka från 1400-talet, 15 minuters bilväg från Vallentuna C. Tåget från Stockolm, Roslagsbanan, stannar 400m bort.
Gården har blivit en levande gård med får, hästar, katter och många hundar. På gården finns apellplaner på gräs och grus, inhägnade hagar, en hundkurslokal, ett litet stall samt ett fårhus med en mindre fårbesättning. Våra egna hundar är border collies samt papillons i olika åldrar som vi arbetar aktivt med.


Försäljning
Utöver vår kursverksamhet har vi även försäljning av specialgjorda koppel och linor.
Vi säljer även handsydda ull-leksaker för rolig hundaktivering.